Direct naar inhoudDirect naar contactgegevens

Adam en Olivia populairste babynamen in Amsterdam

De meest gegeven naam aan Amsterdamse jongens die in 2022 geboren zijn, is Adam. Op 1 januari van dit jaar telde de stad 68 baby’s met die naam. Daarna kozen ouders het vaakst de namen Noah (50) en Benjamin (39) voor hun pasgeboren zoon. Voor pasgeboren meisjes in de stad is Olivia de populairste naam (40). Daarna volgen Noor (37) en Emma (33). De populariteit van babynamen verschilt per stadsdeel.

In Centrum komen de namen Louis, Noah en Hugo het vaakst voor bij de in 2022 geboren jongens (allemaal 4 keer). Voor meisjes is dit Emma (6 keer).

Adam is in West de meest populaire naam die ouders aan hun zoon gaven (10 keer), gevolgd door James en Benjamin (9). Dochters werden het vaakst Emma genoemd (11), gevolgd door Julia (8).

In Nieuw-West is Adam de meest populaire naam voor pasgeboren jongens (30), gevolgd door Rayan (16). Meisjes kregen in Nieuw-West het vaakst de naam Noor (17), gevolgd door Lina en Zeynep (11).

In Zuid kozen ouders het vaakst voor Olivier, Max en Benjamin (8) voor hun pasgeboren zoon. Voor dochters stond Luna (11) op plek één, gevolgd door Olivia (9).

In Oost zijn Elias en Adam de meest gekozen jongensnamen (10). Voor meisjes is dat Olivia (9), gevolgd door Yuna (7).

In Noord staat Zayn (9) op plek één voor jongens, gevolgd door Adam (8) en Noah (5). Voor meisjes zijn de namen Nourayn en Sophie (5) het populairst.

In stadsgebied Weesp zijn de namen Noah en Mees populair voor jongens (3), en Lieke en Elin voor meisjes (3).

Ook in Zuidoost is Noah het meest populair voor jongens (8). Daarna volgen Zayn (5) en Mohammed (5). Ook andere schrijfwijzen komen voor: Mohammad, Mohammed, Muhammad en Muhammed. In totaal werd Mohammed in een van de schrijfwijzen 14 keer gegeven. Voor meisjes is Yara (6) het vaakst gekozen, gevolgd door Olivia (5).