Direct naar inhoudDirect naar contactgegevens

Veelgestelde vragen

1 januari 2000

Heb je een vraag over deze website, over data of over Onderzoek en Statistiek?

Wat is Onderzoek en Statistiek?

Onderzoek en Statistiek (O&S) is onderdeel van de gemeente Amsterdam. O&S verzamelt gegevens over Amsterdam en verwerkt deze gegevens tot bruikbare informatie die behulpzaam is bij het ontwikkelen en evalueren van beleid. Daarnaast produceert O&S basisstatistieken en wordt ook (opdracht)onderzoek uitgevoerd op het gebied van bijvoorbeeld wonen, leefbaarheid, bevolking, werkgelegenheid, veiligheid, onderwijs en infrastructuur. Verder doet O&S onderzoek op het terrein van dienstverlening, klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid.

De gemeente Amsterdam is de grootste klant, maar O&S werkt ook voor andere gemeenten, universiteiten, provincies, de Europese Unie en verschillende (lokale) mediaorganisaties en andere bedrijven. In haar onderzoeksprogramma heeft O&S een onafhankelijke positie die vergelijkbaar is met die van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) binnen de nationale overheid.

Ik heb een onderzoeksvraag / een voorstel voor een samenwerkingsproject.

Een onderzoeksvraag of voorstel voor een samenwerkingsproject kunt u indienen bij O&S via redactie.ois@amsterdam.nl. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Ik wil graag werken bij OIS, zijn er vacatures beschikbaar?

Voor vacatures bij OIS kunt u kijken op Werken bij Amsterdam.

Heeft OIS een stageplek voor mij?

Voor stagevacatures kunt u kijken op Werken bij Amsterdam.