Direct naar inhoudDirect naar contactgegevens

Lunchsessie: Zicht op ondermijning

20 juni 2023

O&S nodigt je van harte uit voor de Staat van de Stad lunchsessie op dinsdag 20 juni 2022 van 12.00-12.45 met als onderwerp: Zicht op ondermijning.

In deze Staat van de Stad Lunchsessie kijken we naar hoe we ondermijning in de stad in beeld kunnen brengen. Hiervoor werken verschillende gemeenten samen met de landelijke overheid. Onderzoek en Statistiek krijgt samen met ICTU (ICT-Uitvoeringsorganisatie; de onpartijdige advies- en projectenorganisatie binnen de overheid) bijzondere toegang tot data van het CBS. Onderzoekers Hieke Bruinsma (ICTU), Rob Konijn (ICTU) en Merel Kieft (O&S) zullen laten zien hoe ze op een verantwoorde manier onderzoek doet met deze gegevens. Op het dashboard van 'Zicht op Ondermijning' worden de resultaten van het onderzoek getoond, op zowel landelijk als lokaal niveau. Hierbij komen verschillende thema’s aan bod, in welke wijken wonen bijvoorbeeld de meeste jongeren die risico lopen om in de drugscriminaliteit te belanden? Hoe belandt crimineel geld in de bovenwereld? En hoe zit het met het aantal veroordeelden onder PGB-zorgaanbieders?

Je bent van harte welkom om deze sessie live in het datalab op de Weesperstraat 113 bij te wonen (om 11.55 sluiten de deuren!) of je kan deze sessie online live volgen.

Deze video maakt deel uit van het thema
Deel deze pagina: