Direct naar inhoudDirect naar contactgegevens

De Staat van de Stad 2023: Morgen is nu

In De Staat van de Stad 2023 gingen we op zoek naar handelingsperspectief voor het Amsterdam van de toekomst.

Op maandag 22 mei vond in Internationaal Theater Amsterdam de jaarlijkse De Staat van de Stad plaats met als thema Morgen is nu.

Tijdens deze editie van De Staat van de Stad gingen we op zoek naar inspirerende, creatieve en daadkrachtige handelingsperspectieven voor het Amsterdam van de toekomst. Centrale vragen waren: Hoe wordt de huidige generatie bestuurders en leiders van de stad een goede voorouder voor de toekomstige Amsterdammer? En hoe kunnen jongeren zelf het voortouw nemen in het aanpakken van deze uitdagingen?

De jaarlijkse Staat van de Stad is een programma waarin politici en bijzondere Amsterdamse gasten met elkaar in gesprek gaan over feiten en cijfers, opgaven en uitdagingen en ambities voor de toekomst. De Staat van de Stad is een coproductie van Internationaal Theater Amsterdam (ITA), Pakhuis de Zwijger en Onderzoek en Statistiek in samenwerking met de Rabobank Amsterdam.

Publicatie De Staat van de Stad

De volgende editie van de gelijknamige publicatie De Staat van de Stad komt medio september uit. Deze rapportage verschijnt om het jaar en is gebaseerd op cijfers over het sociaal domein die sinds 2000 door Onderzoek en Statistiek worden gemonitord.