Direct naar inhoudDirect naar contactgegevens

Lunchsessie: De Staat van de Stad publicatie 2023

Terwijl het Amsterdam economisch voor de wind gaat, noemt in 2022 nog maar twee derde van de Amsterdammers zich gelukkig. Vier jaar eerder noemde nog driekwart zich gelukkig. Niet iedereen profiteert dus van de economische voorspoed. In deze periode nam ook de ongelijkheid toe. Zo zijn de verschillen in inkomen groot en zijn de kansen op de woningmarkt ongelijk verdeeld. Verder staan we voor grote opgaven op het gebied van natuur en milieu.

Tijdens deze lunchsessie presenteerden onderzoekers Ellen Lindeman en Mersiha Tepic de resultaten van de nieuwste De Staat van de Stad publicatie. Hoe gaat het met de stad en haar inwoners? En, in het kader van brede welvaart, welke gevolgen heeft het leven van Amsterdam van vandaag op de situatie later en elders?

Elke derde dinsdag van de maand gaan we in de lunchsessie, deze keer onder leiding van Lotje Cohen, in op onderwerpen die het verhaal van de stad vertellen, bijvoorbeeld over of gezinnen nou wel of niet vaker de stad uitgaan en welke effecten de crisis heeft op de jeugdwerkloosheid.