Direct naar inhoudDirect naar contactgegevens

Lunchsessie: Hoe groen is Amsterdam?

Zestig procent van de publieke buitenruimte van Amsterdam is groen. We zien dat de stad steeds voller wordt en dat de druk op de openbare ruimte toeneemt. Wat betekent dit voor het groen in de stad? En welke soorten groen hebben we eigenlijk in de stad? Hoe ver moeten Amsterdammers lopen naar parken? En welke waarde heeft het groen voor mens, dier en klimaat?

Deze en andere vragen stonden centraal in de Monitor Groen en in lunchsessie van 19 december. Marleen Rijksen en Nico de Graaff gingen dieper in op de hoeveelheid groen in de stad, de ontwikkeling hierin, de afstand tot het groen en de potentiële waarde die het groen heeft voor gezondheid, sociaal welzijn, biodiversiteit en natuur. Hierbij werd niet alleen gekeken naar de publieke buitenruimte, maar ook naar Amsterdamse tuinen en daken.

O&S nodigt je van harte uit voor de lunchsessie op dinsdag 19 december 2023 van 12.00-12.45 met als onderwerp: Hoe groen is Amsterdam? Op deze pagina kan je de sessie dan live volgen.

Tijdens de lunchsessies gaan we, onder leiding van Jeroen Slot, de derde dinsdag van de maand in op onderwerpen die het verhaal van de stad vertellen, bijvoorbeeld over of gezinnen nou wel of niet vaker de stad uitgaan en welke effecten de crisis heeft op de jeugdwerkloosheid. Reserveer deze lunch vast in je agenda en volg Onderzoek en Statistiek!