Direct naar inhoudDirect naar contactgegevens

Lunchsessie: Wat beweegt de Amsterdammer?

Amsterdammers vullen hun vrije tijd op verschillende manieren in, bijvoorbeeld met hobby’s, cultuurbezoek of sporten. Minimaal 78 procent van de Amsterdammers doet maandelijks aan sport, dat is meer dan landelijk het geval is, 69 procent.

De O&S lunchsessie van dinsdag 21 november 2023 had als onderwerp: Wat beweegt de Amsterdammer? Uitzending gemist? Je kunt hem hierboven terugkijken.

Maar welke sporten zijn het meest populair en welke zijn in opkomst? In welk verband wordt er vooral gesport: bij verenigingen of ongeorganiseerd? Voelen Amsterdammers zich veilig tijdens het sporten? En wat zijn de belangrijkste redenen om niet te sporten? Bart Sleutjes gaat aan de hand van de nieuwste Sportmonitor en de Sportdeelname Index dieper in op hoe Amsterdammers sporten en bewegen.

Tijdens de Staat van de Stad lunchsessies gaan we, onder leiding van Jeroen Slot, de derde dinsdag van de maand in op onderwerpen die het verhaal van de stad vertellen, bijvoorbeeld over of gezinnen nou wel of niet vaker de stad uitgaan en welke effecten de crisis heeft op de jeugdwerkloosheid. Reserveer vast in je agenda en volg de Staat van de Stad!