Direct naar inhoudDirect naar contactgegevens

Lunchsessie Kwetsbaar in de stad: Extra geraakt door de coronacrisis?

Samenvatting

  • Dinsdag 26 oktober 2021
  • Staat van de stad lunchsessie
  • Kwetsbaar in de stad: Extra geraakt door de coronacrisis?

Samenvatting volgt.

Onderzoek, Informatie en Statistiek vertelt elke maand een verhaal over de stad. Over de bevolking, de woningmarkt, het onderwijs en de vele andere thema’s die vertellen hoe het er voor staat in Amsterdam.

In deze zesde lunchsessie bespreken Ellen Lindeman, Lieselotte Bicknese en Hetty van Kempen de vraag hoe kwetsbaarheid zich manifesteert in de stad. De meest kwetsbare Amsterdammers hebben achterstanden op verschillende gebieden, zoals werk, financiën en gezondheid. Daarnaast zien we dat deze groep niet gelijkmatig over de stad is verspreid, maar dat er gebieden, wijken en buurten zijn waar (veel) meer kwetsbare Amsterdammers wonen dan elders. Kwetsbaarheid komt doorgaans niet ineens: het bouwt zich op in jaren. Hoe vergaat het de meest kwetsbare Amsterdammers sinds de coronacrisis? En zijn er ook andere, ‘nieuwe’ groepen kwetsbaren die worden geraakt door deze crisis?

Tijdens de Staat van de Stad lunchsessies gaan we, onder leiding van Jeroen Slot, elke derde dinsdag van de maand (N.B. in verband met de herfstvakantie nu op de vierde dinsdag) in op onderwerpen die het verhaal van de stad vertellen, bijvoorbeeld over of de gezinnen nou wel of niet vaker de stad uitgaan en welke effecten de crisis heeft op de jeugdwerkloosheid. Reserveer vast in je agenda en volg de Staat van de Stad!

Uitnodiging

OIS nodigt je van harte uit voor de zesde Staat van de Stad lunchsessie op dinsdag 26 oktober van 12.00-12.45 met als onderwerp: Kwetsbaar in de stad: Extra geraakt door de coronacrisis?

In deze zesde lunchsessie bespreken Ellen Lindeman en Hetty van Kempen de vraag hoe kwetsbaarheid zich manifesteert in de stad. De meest kwetsbare Amsterdammers hebben achterstanden op verschillende gebieden, zoals werk, financiën en gezondheid. Daarnaast zien we dat deze groep niet gelijkmatig over de stad is verspreid, maar dat er gebieden, wijken en buurten zijn waar (veel) meer kwetsbare Amsterdammers wonen dan elders. Kwetsbaarheid komt doorgaans niet ineens: het bouwt zich op in jaren. Hoe vergaat het de meest kwetsbare Amsterdammers sinds de coronacrisis? En zijn er ook andere, ‘nieuwe’ groepen kwetsbaren die worden geraakt door deze crisis?

Tijdens de Staat van de Stad lunchsessies gaan we, onder leiding van Jeroen Slot, elke derde dinsdag van de maand in op onderwerpen die het verhaal van de stad vertellen, bijvoorbeeld over of de gezinnen nou wel of niet vaker de stad uitgaan en welke effecten de crisis heeft op de jeugdwerkloosheid. Reserveer vast in je agenda en volg de Staat van de Stad!