Direct naar inhoudDirect naar contactgegevens

Corona

De uitbraak van het coronavirus heeft wereldwijd grote impact op de samenleving en de economie. Amsterdam merkt net als de rest van de wereld de effecten van de coronacrisis en de economische gevolgen daarvan. In dit dossier brengen we de actuele ontwikkelingen in kaart.

Uitgelicht in dit dossier

Alles in Corona

 • Factsheet Economische kerncijfers Amsterdam mei en juni 2021

  publicatie

  In deze factsheet kijken we naar de ontwikkeling van een vaste set indicatoren die de economische situatie in Amsterdam vanuit verschillende invalshoeken weergeven. Er wordt gekeken naar het vertrouwen, economische ontwikkelingen en arbeidsmarkt.

  Gepubliceerd: 28 juni 2021

 • Een jaar corona: wat was de impact van de eerste golf op Amsterdammers?

  artikel

  Een jaar na het begin van de coronacrisis brengen de Vrije Universiteit en OIS vier factsheets uit over hoe Amsterdammers de eerste golf en de eerste lockdown hebben beleefd. De factsheets gaan over vier thema's: gezondheid, inkomen en werk, buurt en sociale contacten, en onderwijs.

  Gepubliceerd: 28 april 2021

 • Factsheet Impact 1e golf COVID19 op gezondheid

  publicatie

  Een enquête over de impact van de eerste golf van COVID19 op gezondheid laat zien dat hoog opgeleide Amsterdammers vooral besmet zijn geraakt met het coronavirus, of iemand in hun omgeving, terwijl personen met een opleiding op middenniveau relatief vaak risico’s liepen op het werk.

  Gepubliceerd: 28 april 2021

 • Factsheet Impact 1e golf COVID19 op inkomen en werk

  publicatie

  Een enquête over de impact van de eerste golf van COVID19 op inkomen en werk laat zien dat verschillende groepen Amsterdammers het bijzonder zwaar hebben gehad. Bijna een kwart van alle respondenten is er financieel op achteruitgegaan tijdens de eerste golf.

  Gepubliceerd: 28 april 2021

 • Factsheet Impact 1e golf COVID19 op onderwijs

  publicatie

  Gegevens uit een enquête over de impact van de eerste golf van COVID19 op onderwijs ondersteunen de aanpak van de wethouder onderwijs: ongelijke kansen moeten worden bestreden door ongelijk te investeren. Uit onze gegevens blijkt dat dat ook precies is wat de scholen en de leerkrachten in de praktijk hebben gedaan.

  Gepubliceerd: 28 april 2021

 • Factsheet Impact 1e golf COVID19 op de buurt en sociale contacten

  publicatie

  De belangrijkste conclusie uit een enquête over de impact van de eerste golf van COVID19 op de buurt en sociale contacten is dat de relaties in de buurt en met buren een veel belangrijker plaats zijn gaan innemen. Dit heeft zowel positieve als negatieve gevolgen.

  Gepubliceerd: 28 april 2021

 • Gevolgen corona voor armoede in Amsterdam

  artikel

  De afgelopen jaren daalde het aantal minimahuishoudens in Amsterdam geleidelijk. Door de coronacrisis zal de minimapopulatie in 2020 voor het eerst sinds 2014 zeer waarschijnlijk weer groeien.

  Gepubliceerd: 7 april 2021

 • Corona en de economie

  video

  Wat doet de coronacrisis met de economie van Amsterdam?

  Gepubliceerd: 12 november 2020