Direct naar inhoudDirect naar contactgegevens

Burgermonitor

Sinds 1999 peilt Onderzoek en Statistiek met de Amsterdamse Burgermonitor de stemming van Amsterdammers over hun stad, hun medestadbewoners, het bestuur en hun gebruik van lokale en gemeentelijke media. Daarmee vormt de Amsterdamse Burgermonitor een stabiel instrument in een veranderende context.

Uitgelicht in dit dossier

Alles in Burgermonitor

 • Amsterdamse Burgermonitor 2019

  artikel

  Aan de vooravond van de coronacrisis stond Amsterdam er goed voor. De meeste Amsterdammers vinden het prettig om hier te wonen en voelen zich verbonden met de stad.

  Gepubliceerd: 7 oktober 2020

 • Amsterdamse Burgermonitor 2019

  publicatie

  Aan de vooravond van de coronacrisis stond Amsterdam er goed voor. Dit geldt in algemene zin: de meeste Amsterdammers vinden het prettig om hier te wonen en voelen zich verbonden met hun stad.

  Gepubliceerd: 7 oktober 2019

 • Amsterdamse Burgermonitor 2017

  publicatie

  Amsterdam groeit, sinds de vorige editie van de Burgermonitor in 2015 zijn er netto ruim 20 duizend inwoners bijgekomen. Amsterdammers zijn vaker hoog opgeleid en de inkomensverschillen worden groter.

  Gepubliceerd: 2018

 • Amsterdamse Burgermonitor 2015

  publicatie

  In deze 15e editie van de Amsterdamse Burgermonitor polst OIS de stemming van Amsterdammers over hun stad, hun medestadbewoners, het bestuur en hun gebruik van lokale en gemeentelijke media.

  Gepubliceerd: 2017