
Behoefteonderzoek digitale hulpverlening
publicatie
Contact met de Gemeente Amsterdam en hulpverlening door de gemeente verloopt steeds meer digitaal. Dat geldt ook voor financiële hulpverlening.
In Amsterdam leven meer mensen in armoede dan gemiddeld in Nederland. De afgelopen jaren daalde hun aantal in Amsterdam wel geleidelijk. De coronacrisis maakte een einde aan deze trend.
publicatie
Contact met de Gemeente Amsterdam en hulpverlening door de gemeente verloopt steeds meer digitaal. Dat geldt ook voor financiële hulpverlening.
publicatie
In opdracht van de GGD heeft O&S een verkennend onderzoek uitgevoerd naar de aard en omvang van de groep die problemen heeft met de betaalbaarheid van gezonde voeding in Amsterdam.
artikel
Voor het eerst sinds 2014 is het aantal minimahuishoudens in 2020 gestegen ten opzichte van het jaar ervoor.
publicatie
Elk jaar presenteert O&S de belangrijkste cijfers over armoede in Amsterdam in de Armoedemonitor.
publicatie
Om de kansen op een goede gezondheid te vergroten is het belangrijk dat Amsterdammers gezond eten. Gezond voedsel is echter niet voor iedereen betaalbaar.
Gepubliceerd: januari 2023
artikel
Wanneer vanaf 2023 het prijsplafond voor energie wordt ingevoerd, zijn de energielasten voor bijna 1 op de 5 Amsterdamse huishoudens naar verwachting nog steeds boven 10 procent van het inkomen.
Gepubliceerd: 9 november 2022
publicatie
Hoe bekend zijn de hulporganisaties en voorzieningen die helpen bij geldproblemen? Hoeveel inzicht hebben respondenten in hun financiële situatie? Zoeken zij hulp indien nodig, en hoe bevalt die hulp?
Gepubliceerd: september 2022
publicatie
Door de stijgende energiekosten komen steeds meer mensen financieel onder druk te staan. Ten opzichte van een jaar geleden zijn de energiekosten bij een gemiddeld verbruik met ruim 86 procent gestegen
Gepubliceerd: september 2022
publicatie
43.000 Amsterdamse huishoudens leefden in het voorjaar van 2021 in energiearmoede.
Gepubliceerd: april 2022
publicatie
In 2020 nam het aantal minimahuishoudens in Amsterdam voor het eerst sinds 2014 licht toe.
Gepubliceerd: april 2022
video
De zevende Staat van de Stad lunchsessie van dinsdag 18 januari. Armoede en schulden: Waar valt het kwartje?
Gepubliceerd: 18 januari 2022
artikel
Vóór de coronacrisis was armoede in Amsterdam op het laagste punt in jaren; in de loop van 2020 is de minimapopulatie naar verwachting met tien procent gestegen, blijkt uit de Armoedemonitor 2020.
Gepubliceerd: 29 november 2021
publicatie
De jaarlijkse Amsterdamse armoedemonitor beschrijft de minimapopulatie en biedt een overzicht van het bereik van de gemeentelijke minimaregelingen.
Gepubliceerd: november 2021
publicatie
In opdracht van de afdelingen Ruimte en Duurzaamheid, Werk, Participatie en Inkomen en Wonen deed OIS onderzoek naar de energielasten van huishoudens.
Gepubliceerd: 20 juli 2021
artikel
De afgelopen jaren daalde het aantal minimahuishoudens in Amsterdam geleidelijk. Door de coronacrisis zal de minimapopulatie in 2020 voor het eerst sinds 2014 zeer waarschijnlijk weer groeien.
Gepubliceerd: 7 april 2021
publicatie
De coronacrisis raakt de economie hard. Dit onderzoek brengt in kaart wat de gevolgen hiervan zijn voor de inkomenspositie van Amsterdammers.
Gepubliceerd: 7 april 2021
artikel
Het aandeel arme huishoudens in 2018 is opnieuw lager dan voorgaande jaren, maar bestaande risicogroepen hebben weinig perspectief op inkomensverbetering.
Gepubliceerd: 21 oktober 2020
artikel
Het aantal Amsterdammers met een laag inkomen en weinig vermogen daalt. Dit is vooral het gevolg van een verminderde instroom in de armoede. In- en uitstroom uit de groep minima is vaak het gevolg van een relatief kleine inkomensverandering.
Gepubliceerd: 10 december 2019
artikel
Voorlopige CBS-cijfers voor 2017 laten zien dat het aantal en het percentage huishoudens met een inkomen tot 120% WSM verder zijn gedaald in Amsterdam.
Gepubliceerd: 22 januari 2019
Neem contact met ons op. U kunt ons bereiken via e-mail.