Direct naar inhoudDirect naar contactgegevens

Circulaire Economie

Amsterdam wil een bloeiende stad zijn voor al zijn inwoners, binnen de grenzen van de planeet. Daarvoor is een grote verandering nodig in de Amsterdamse economie en consumptie. Om dat te bereiken is het doel gesteld om in 2030 de helft minder nieuwe grondstoffen te gebruiken, en om in 2050 volledig circulair te zijn.

Uitgelicht in dit dossier

 • Monitor Circulaire Economie 2022

  publicatie

  In een circulaire economie worden materialen zo lang en zo hoogwaardig mogelijk hergebruikt. O&S onderzoekt jaarlijks hoe het materiaalgebruik in Amsterdam zich ontwikkelt.

Alles in Circulaire Economie

 • Circular Economy Monitor 2020

  artikel

  Amsterdam aims to be a thriving city for all its residents within the limits of what the planet can sustain. This calls for a major change in the city’s economy and consumption.

  Gepubliceerd: 30 maart 2023

 • Materialen in Amsterdam 2020

  publicatie

  De doelstelling van het circulaire beleid is om 50 procent minder nieuw niet-hernieuwbaar materiaal in 2030 te gebruiken. Jaarlijks 1,1 miljard kg minder materiaal in de Amsterdamse economie?

  Gepubliceerd: maart 2023

 • Circulaire werkgelegenheid Amsterdam

  publicatie

  Om een circulaire economie te realiseren is er verandering nodig in alle sectoren van onze economie. Door te kijken naar werkgelegenheid is een deel van deze verandering in beeld te brengen.

  Gepubliceerd: februari 2022