Direct naar inhoudDirect naar contactgegevens

Sport

Amsterdammers sporten meer dan het landelijk gemiddelde. Wel liep het aandeel sporters vanwege corona terug. De Sportmonitor en de Sportdeelname Index geven inzicht in het sport- en beweeggedrag van Amsterdammers.

Uitgelicht in dit dossier

 • Sportmonitor 2022

  publicatie

  De sportmonitor 2022 bekijkt het aandeel Amsterdammers dat sport, hoe vaak zij sporten, welke sporten populair zijn en op welke manier er wordt gesport. Het onderzoek gaat specifiek over sportgedrag.

 • Sport in Amsterdam

  video

  Amsterdammers sporten meer dan het landelijk gemiddelde. Door corona konden vooral jongeren veel minder sporten dan voor de pandemie.

Alles in Sport

 • Behoeftenonderzoek sportaanbod Stadspas

  publicatie

  Stadspaspanelleden willen graag meer sporten dan ze nu doen, maar kosten vormen een belemmering. Ook is er behoefte aan een ander sportaanbod met de Stadspas.

  Gepubliceerd: juli 2023

 • Sportdeelname weer op niveau van vóór corona

  artikel

  De sportdeelname van Amsterdammers ligt in april 2022 weer op het niveau van vóór corona. Dat blijkt uit de Amsterdamse Sportdeelname index april 2022.

  Gepubliceerd: 2 november 2022

 • Sport in Amsterdam

  dataset

  Deze dataset bevat verschillende tabellen over sportbeoefening en sportaccommodaties in Amsterdam.

  Laatst gewijzigd: 8 juni 2022

 • Sport- en speelplekken in Zuidoost

  publicatie

  Zes van de tien ondervraagde bewoners zeggen in het algemeen (zeer) tevreden te zijn over de sport- en speelplekken in stadsdeel Zuidoost. Speeltuinen worden het vaakst bezocht.

  Gepubliceerd: 17 september 2021